La Comissió de Convivència ha organitzat diverses sessions de TEATRE amb  LES PAGESES EMPRENYADES PER VISUALITZAR LA DESIGUALTAT DE LA DONA AL MON RURAL. ENS HAN FET RIURE I ENS HAN POSAT EL VÍDEO  DONES D'AVUI I DE SEMPRE (editat per l'Ajuntament de Sant Josep).

Ens hem adonat de la quantitat de responsabilitats que des de sempre han tingut les dones eivisenques al camp: família, menjars, animals, conreus i fins i tot, la pesca!
 
     

Avui us deixam més imatges dels tallers, concursos i activitats que varem fer ahir amb motiu del dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. Destacam la batucada a l'acte en record de les ja 52 dones mortes per violència de gènere al llarg de 2019 a tota Espanya.

Us deixam també enllaços als videos realitzats per alumnes de Batxillerat.

https://youtu.be/nEQF0if0vQg

https://youtu.be/o1ffO3kxXPA

https://youtu.be/RY8jVoMq1TA

  

 

 

  

 

Ja fa dies que la Comissió de Convivència i diversos departaments del centre treballaven en  la preparació d’activitats i tallers per al dia  per a la eliminació de la violncia de gènere,  i el dia ha arribat!

Al llarg del matí tots el grups han anat passant pels diferents tallers:

  •           Tenyit de bosses de tela  amb lemes contra la violència de gènere.
  •           Aula interactiva on s’han pogut visionar curmetratges i fer activitats.
  •           Concurs Passa Paraula on s’han repassat conceptes i paraules relatives al tema del dia.
  •           Venda de dolços per a recaptar fons per als pisos d’acollida de dones maltractades  i també recollida de joguines per als infants que viuen en aquestos pisos.
  •           Performance preparada per alumnes de batxillerat a la qual han assistit alumnes de 1r d’ESO.

Tot això ha estat avui, però  els alumnes ja porten dies reflexionant  sobre aquesta  xacra de la nostra societat,  preparant cartells, elaborant els dolços per a la seva venda,etc…

Moltes gràcies a tos els que han participat en l’elaboració del programa i als alumnes que hi han participat. Esperem que aviat no ens calgui tenir un dia per recordar que moltes dones i nenes pateixen violència de gènere.

 

 Demà us mostrarem més imatges!

La Comissió de Convivència i Coeducació ha organitzat aquesta conferència dins les activitats al voltant del 25N. Ritxar Bacete ens ha explicat la importància de l'educació des de la igualtat i alguns trucs per prendre'n consciència.

 

 

            

 

Recordau que dilluns és el 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

Tindreu activitats diverses: us animam a participat-hi!!!

 

                             

                    

 

 

La Comissió de Convivència de l'IES Balàfia convoca un concurs de cartells per al dia 8 de març de 2019 , dia de la Dona . Aquí trobareu les bases per a participar , categories i premis. Termini per entregar obres fins 26 de febrer de 2019.

Bases del Concurs


Us animem a tots i totes a participar!!

 

En motiu del dia de la dona, els alumnes de l'IES Balàfia des de les diferents assignatures han treballat amb dones importants en el seu àmbit i aquest ha estat el resultat:

 

 

El projecte tutoria entre iguals pretén:

  • Facilitar el procés d’integració dels nous alumnes (primer curs de secundària) al centre educatiu.
  • Fomentar una bona convivència al centre entre l’alumnat de l’ESO .
  •  Actuar com a mesura preventiva contra la violència i l’assetjament escolar a educació secundària.

Els alumnes de 3r d'ESO han rebut una formació per tal de poder acompanyar i fer de guia als alumnes que han entrat enguany a 1r d'ESO al nostre centre, i a la vegada millorar la convivència i la cohesió social.

Entre d'altres activitats que s'han realitzat al llarg del curs, hi ha el photocall entre les parelles alumne tutor-alumne tutoritzat. Compartim aquí les fotos finalistes del concurs: